Malzemeler:
1 kilo kuzu pirzola
4 adet ayva
5 adet soğan
3 yemek kaşığı nar ekşisi
2 yemek kaşığı salça
1 çay kaşığı yeni bahar
1 çay kaşığı karabiber
2 yemek kaşığı sade yağ
Yapılışı:
5 soğan yemeklik doğranır ve yağda kavurulur. 1 kilo pirzola soğanlara eklenip kavurulmaya devam edilir. 2 yemek kaşığı salça, birer çay kaşığı yeni bahar ve karabiber serpilir. Etler suyunu salıp çekene kadar kavrulup üzerine sıcak su eklenir. Su kaynamaya başlayınca 3 yemek kaşığı nar ekşisi koyulup karıştırılır. Dilimlenip, çekirdekleri ayıklanan kabuklu ayvalar yemeğin üzerine koyularak pişirilir. Yemek piştiğinde pirzolalar servis tabağına alınır, ayvalar üzerine dizilir, yemeğin suyu üstüne dökülür.
Ekşili taraklık sunuma hazırdır.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN