Malzemeler:
150 gr. tereyağı
½ kg. kuşbaşı dana eti
½ çay bardağı zeytinyağı
½ kg. yeşil ve kırmızı karışık domates
½ bağ pırasa(½ bağ ince pırasa)
5 adet yumurta
4 adet soğan
2 bardak et suyu
2 yemek kaşığı salça
1 kase dereotu
1 kase bulgur
1 kase kuru erik
3 çay kaşığı pul biber
Yapılışı:
Etler düdüklü su eklenerek tencerede haşlanır. Tereyağı ve zeytinyağı karışımında ince kıyılan soğan ve pırasalar kavrulur . kavurma tavasına salça ve yumuşatılmış bulgur eklenir. Haşlanan et ve et suyu da ilave edilir. Yemeklik doğranan domateslerin ardından yemeğin üzerine çıkacak kadar suyu dökülür ve pişmeye bırakılır. Kuru erikler sıcak su da bekletilerek yumuşatılır. Yumuşayan erikler suyu süzüldükten sonra ekşiliye dökülür. Tencereye yumurtaları kırılır ve servisten önce dereotu serpilerek sunulur.