X
X

Ekşili Yoğurtlu Köfteli Paça tarifi

04.03.2013 Pazartesi 11:35 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Kastamonu'nun yöresel tatlarından Ekşili Yoğurtlu Köfteli Paça tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
250 gram dana kıyma
3 adet soğan
1 dilim bayat ekmek
1 çay bardağı un
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı salça
1 tatlı kaşığı kimyon
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
Ekşisi için:
500 gram süzme yoğurt
4 kaşık yoğurt
4 diş sarımsak
3 adet yumurta
1 kaşık un
1 kaşık nişasta
1 tatlı kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı limon suyu
Üzeri için:
3 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
 
Yapılışı:
250 gram dana kıyma, doğranan 3 adet soğan ve bir bayat ekmekle yoğurulur. Köfte harcına kimyon, pul biber ve karabiber serpilir. Misket büyüklüğünde köfteler yuvarlanarak un serpili kasede biriktirilir ve iyice unlanması sağlanır. Köfteler tereyağında kızartılır. 500 gram süzme yoğurda, 4 kaşık normal yoğurt ve dövülmüş 4 diş sarımsak karıştırılır. Üzerine birer kaşık un ve nişasta eklenir. Birer tatlı kaşığı da sirke ve limon suyu katılır. Ekşili yoğurt harcı iyice karıştırılır. Kızartılan köfteler cam tepsiye dizilir, köfteler kenarlara çekilerek ortasına ekşili yoğurt dökülür. Fırında pişirilen yemeğimizin üzerine dökmek için 3 kaşık tereyağında üzerine bir yemek kaşığı salça, bir tatlı kaşığı pul biber ve 1 çay kaşığı  karabiber kavurur. Hazırlanan sos yemeğin üzerine dökülür.
 
Ekşili yoğurtlu köfteli paça sunuma hazırdır.
 

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI