Malzemeler:
500 gr. buğday unu
1 yumurta1 bardak su
4 yemek kaşığı tereyağı
Mısır unu
Bal
Yapılışı:
Yoğurma kabına yarım kilo buğday unu konulur. Üzerine 1 yumurta kırılır. 1 bardak suyla birlikte sert bir kıvam alana kadar hamur yoğrulur. Bezelere ayrılıp mısır unuyla birlikte açılır. Açılan her hamur 2 parmak kalınlığında sarılır ve ince ince kesilir. Silkelenip fazla unundan arındırıldıktan sonra yaklaşık 10 dakika haşlanır. Süzülüp soğuk sudan geçirilir. Tavada 4 yemek kaşığı tereyağı eritilir üzerine makarnalar eklenir. İki yüzü de altın renginde kızarana kadar pişirilir. Servis tabağına alınıp üzerine bal gezdirilir.
El Makarnası servise hazırdır.