Malzemeler:
2 adet kemiksiz kuzu kol
4 adet yumurta
1 ½ kg yoğurt
1 ½ yemek kaşığı un
2 kepçe et suyu
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı toz biber
Karabiber
Zeytinyağı
Yapılışı:
Kuzu kol etleri tencereye yerleştirilir. Bir tutam karabiber serpilip üzerini geçecek kadar suyla birlikte pişirilir. Derin bir kabın içine 4 adet yumurta kırılır. Çırpılan yumurtanın üzerine bir buçuk kilo yoğurt eklenir, pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırılır. 1 buçuk yemek kaşığı un ilave edilir. Etin suyundan 2 kepçe dökülüp sosun kıvamı açılır. Fırın kabına öncelikle sos dökülür. Üzerine haşlanan kuzu kol etleri yerleştirilir. Ayrı bir tavada 1 yemek kaşığı tereyağı eritilir. 1 tatlı kaşığı toz biber kızdırılıp yemeğin üzerine gezdirilir. 150 – 175 derece arasındaki fırında yaklaşık 40 dakika piişirilir.
Elbasan Tava servise hazırdır.