X
X

Elma Reçeli tarifi

06.06.2012 Çarşamba 10:14 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Amasya'nın yöresel tatlarından Elma Reçeli'nin tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
1 kg Amasya misket elması
1 kg mandalina
1 kg toz şeker
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı margarin
½ çay kaşığı tuz
1 dal tarçın, karanfil
 
Yapılışı:
1 kilo mandalinanın suyu sıkılır. 1 kilo toz şekerle birlikte kaynatılır. 1 kilo elmanın kabuğu soyulur, ince ince dilimlenir, mandalinaların üzerine ilave edilir. Köpüklenmemesi için 1 çay kaşığı tereyağı eklenir. Yarım saat kaynatılır. Altını kapatmadan önce şekerlenmemesi için yarım çay kaşığı kadar tuz atılır. 1 dal tarçın, birkaç diş de karanfil eklenir.
 
Elma Reçeli, servise hazırdır.
 

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI