Malzemeler:
7 adet enginar kalbi
4 su bardağı pirinç
8 dal taze soğan
1 demet dereotu
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı şeker
½ limonun suyu
Yapılışı:
8 dal taze soğan ince ince doğranır. 1 orta boy kuru soğan yemeklik doğranır. Biraz zeytinyağında kuru soğanlar kavrulur, üzerine taze soğanlar eklenir. Enginar kalpleri iri iri doğranır. Diriliğini kaybeden soğanların üzerine 4 su bardağı pirinç eklenir. pilava parlaklık vermesi için yarım limonun suyu sıkılır. 3 su bardağı sıcak su dökülüp iri doğranmış enginarlar yerleştirilir. Suyunu çekene kadar pişirilir. Üzerine biraz zeytinyağı gezdirilir.
Enginarlı Dereotlu Pilav servise hazırdır.