X
X

Enginarlı Pilav tarifi

25.01.2012 Çarşamba 10:02 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

İzmir'in yöresel tatlarından Enginarlı Pilav'ın tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
10 Adet orta boy enginar (ayıklanmış)
3 Su bardağı pirinç
1 Demet dereotu
6 Adet taze soğan
1 Adet kuru soğan

1 Çay bardağı zeytinyağı
1 Yemek kaşığı tereyağı
1 Adet limon
Tuz
Karabiber
4 Bardak su
 
Yapılışı:
Enginarları geniş bir tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ekleyin. Birkaç damla limon suyu ilave edip, yumuşayıncaya kadar haşlayın. Yemeklik doğradığınız 1 adet kuru soğanı, 1 çay bardağı zeytinyağı ve 1 yemek kaşığı tereyağı ile kavurun. Yıkayıp ılık suda beklettiğiniz 3 bardak pirinci soğanların üzerine ilave edip pirinçler şeffaflaşana kadar kavurun.Enginarları ufak parçalara doğrayıp, pirinçlerin üzerine ilave edin. 6 Adet taze soğanı ince ince doğrayın. Tuz, karabiber ve taze soğanları tencereye ekleyin. 4 Bardak su ve yarım limon suyunu da malzemelerin üzerine ilave edip tencerenin kapağını kapatıp pişmeye bırakın. Pirinçler suyunu çekince altını kapatıp ince ince doğranmış dereotunu ekleyin ve karıştırın.
 

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI