X
X

Entekke Böreği Tarifi

20.01.2014 Pazartesi 10:33 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Ankara'nın yöresel tatlarından Entekke Böreği tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
200 gr yağlı dana kıyma
Yarım demet maydanoz
1 soğan
1 çay kaşığı karabiber

Hamur için:
1 kg un
1 paket yaş maya
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
Aldığı kadar su

Kızartmak için: Sıvıyağ

Yapılışı:
Yaş maya su, tuz ve şekerle karıştırılarak açılır. Unla birlikte karıştırılarak yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar yoğurulur. Mayalanması için kenara alınıp üzeri temiz bir bezle kapatılarak bekletilir. İç malzemesi için yemeklik doğranmış soğan ile kıyma kavrulur. İnce kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber eklenip karıştırılır. Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar kopartılıp yuvarlak şekilde açılır. Kıymalı iç harçtan içine konulup kenarları bastırılarak kapatılır. Kızgın yağda kızartılır.

Tarifin videosunu izlemek için TIKLAYIN!

Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI