X
X

Erik Çiri

23.02.2012 Perşembe 11:43 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Tokat'ın yöresel tatlarından Erik Çiri'nin tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
2 Su bardağı kuru erik
1,5 Su bardağı toz şeker
1 Su bardağı ceviz
 
Yapılışı:

2 Su bardağı kuru eriği yıkadıktan sonra bir kaseye alıp üzerine ılık su ekleyin ve 15 dakika bekletin. Daha sonra erikleri bir tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ile kısık ateşte kaynatın. Pişmeye yakın 1,5 su bardağı toz şekeri eriklerin üzerine ekleyip, şekerler eriyene ve erikler şekeri çekene kadar ağır ateşte pişirin. Erikleri sesrvis tabağına aldıktan sonra, üzerini 1 su bardağı dövülmüş ceviz ile süsleyip servis yapın.
 

MUTFAĞIM VİDEOLARI