Malzemeler:
1 ½ kg kabak
6 adet erik
3 adet domates
1 yemek kaşığı erik ekşisi ya da nar ekşisi
1 ½ yemek kaşığı dut pekmezi
1 çay kaşığı karabiber
Harcı için:
300 gr dana kıyması
1 ½ su bardağı iri bulgur
2 adet soğan
1 tutam maydanoz
2 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı salça
1 çay kaşığı pul biber
Yarım bardak su
Sosu için:
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
1 ½ yemek kaşığı salça
Yapılışı: 1,5 kilo kabak yıkanır ve kurulanır, soyulmadan ortadan ikiye bölünüp içleri çıkartılır, birer tatlı kaşığı tuz ve karabiberle içleri ovulur. Kabaklar kısık ateşte sıvıyağda çevrilerek altın rengi alana dek kızartılır.
Harcı için; 2 adet soğan yemeklik doğranır, 3 yemek kaşığı zeytinyağı ve 2 yemek kaşığı tereyağında kavrulur, 300 gram kıyma soğanların üzerine ilave edilir, top top olmaması için kaşığın tersiyle ezilir. Harç malzemesine 1 çay kaşığı salça, 1 çay kaşığı pul biber ve 1,5 su bardağı iri bulgur eklenir. Tuzu atılır, yarım bardak suyla pişmeye bırakılır. Ocaktan aldıktan sonra ince doğranmış bir tutam maydanozu da katılır. Kabaklar doldurulur, ince dilimlenen 3 domatesten kapak yapılır.
3 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 yemek kaşığı tereyağı ve 1,5 yemek kaşığı salçayla sosu hazırlanır. Sosun üzerine dolmalar, dik kalacak şekilde yerleştirilir, tencereye 6 adet erik eklenir. Kabakların içi de dolmaların aralarına konur. Pişerken önce 1 yemek kaşığı erik ekşisi sonra da 1,5 yemek kaşığı dut pekmezi katılır. Erik Ekşili, Bulgurlu Kabak Dolması, servise hazırdır.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN