Malzemeler:
Asma Yaprağı
1 bardak kırık buğday
1 bardak bulgur
Kuru tatlı-ekşi erik
5 adet soğan
1yemek kaşığı reyhan
1 yemek kaşığı dereotu
2 yemek kaşığı salça
Yapılışı:
Kırık buğday ve ince bulgur karışımından 3 bardak genişçe bir kaba alınıp yıkanıyor, süzülüyor ve üzerine sıcak su eklenip bekletiliyor. Erikler de ılık suda beklemeye alınıyor. 2 adet orta boy soğan soyulup küp küp bulgur yarma karışımının içine doğranıyor. Üzerine 1 yemek kaşığı reyhan, 1 yemek kaşığı da dereotu ve 2 yemek kaşığı domates salçası ekleniyor ve iyice karıştırılıyor. Önceden yıkanıp tuzu giderilen asma yapraklarına harç yerleştirilip sıkı sıkı sarılıyor. Tencerenin dibine sarmalar bir kat dizildikten sonra üzerine ılık su da bekletilen erikleri yerleştiriliyor. Kalan sarmalar da eriklerin üzerine diziliyor. Biraz su eklenip, üzerine bir tabak ve tencerenin kapağı kapatılıp ocağa konuluyor. Üzerine yapılacak sos için; 3 soğan küp küp doğranıyor 3 yemek kaşığı tereyağında kavruluyor.Kavrulan soğanlara 1,5 yemek kaşığı domates salçası ekleniyor ve pişen sarmaların üzerine dökülüyor, biraz da sıcak su ekleniyor. 5 dk daha piştikten sonra Erikli Yavan Sarma servise hazır.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN