Malzemeler:
1 kg. un
1 paket margarin
1 paket yaş maya
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı şeker
1 adet yumurta
1½ çay kaşığı karbonat
Pudra şekeri
Yapılışı:
Fırın tepsisine yağlar koyulur ve ocak ateşinde eritilir. Eridikten sonra bir bardak şeker alarak azar azar tepsiye dökülür. Tepsiye yumurtası da eklenip karıştırılır. Harca un ilave edilerek hamur yapmaya başlanır. Bir buçuk çay kaşığı karbonatın ardından tepsiye azar azar un serpilerek hamur yoğrulur. Hamur yumrukla bastıra bastıra tepsinin her yanına yayılır. Lokum hamuruyla kaplanan tepsi fırına verilir. Kurabiye piştikten sonra soğumadan üzerine pudra şekeri serpilir ve kesilerek servis edilir.