Malzemeler:
1.5 kg kuşbaşı et
700 gram ıspanak
2 soğan
50 gram tereyağı
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çorba kaşığı biber salçası
2 çorba kaşığı domates salçası
5 yumurta
Bir avuç içi kadar erik pestili
Tuz, karabiber, yenibahar
Yapılışı:
Kuşbaşı etler düdüklü tencerede 20 dakika haşlanır. Tencerede tereyağı ve sıvıyağ ile yemeklik doğranmış soğan sararana kadar kavrulur. Domates ve biber salçası eklenip kokuları çıkana kadar kavrulur. Yıkanıp doğranmış ıspanak, haşlanmış et ve baharatlar eklenir, pişmeye bırakılır. Diğer tarafta erik pestili su ile kaynatılır. Yemeğin pişmesine yakın 3 çorba kaşığı erik pestili suyundan eklenir. 10-15 dakika pişirilir. Üzerine kişi sayısı kadar yumurta kırılır ve pişirilir.
Tarifin videosunu izlemek için TIKLAYIN!
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN