Buğday iyice yıkandıktan sonra 1 çay bardağı sıvıyağ eklenen tencereye konur ve üzerine çıkacak kadar su eklenerek yaklaşık 10 dakika kaynatılır. Ocağın altı kapatıldıktan 1-2 saat sonra iyice suyunu çeken buğdaya yine su eklenir ve ertesi güne kadar bekletilir. Kuru soğanlar yemeklik doğranır. Derince bir tencereye sıvıyağ eklenir ve soğanlar ilave edilir.. Akşamdam ıslatılan buğday tencereye alınır. Üzerine çıkacak kadar su ve 1 çorba kaşığı tuz eklenerek kaynamaya bırakılır. Etler tencereye alınır ve üzerini çıkmayacak kadar su eklenir. Etin kokusunun çıkmaması için 1 adet de bütün kuru soğan eklenerek haşlanır. Et ve buğday yaklaşık 2 saat pişirilir.Pişen buğday tahta kaşık yardımı ile iyice ezilir. Suyunu çekip yağını salan etin yağı buğdaya eklenir. Etin bir kısmı parçalanır ve buğdayın içine eklenip iyice karıştırılır. Ayrı bir tavaya 2 yemek kaşığı tereyağı ve sıvıyağ ilave edilir ve 1 yemek kaşığı domates salçası ile sos hazırlanır. Keşkek genişçe bir servis tabağına dökülür ve kalan et ortasına yerleştirilip üzerine sos gezdirilir.
Eşme keşkeği servide hazırdır.