X
X

Et Bostaniyesi tarifi

22.05.2013 Çarşamba 10:03 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Van'ın yöresel tatlarından Et Bostaniyesi tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
750 gram kıyma
2 yemek kaşığı un
6 adet yumurta
½ bağ taze nane
½ bağ taze soğan
½ bağ dere otu
½ bağ maydanoz
1 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
1 tatlı kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
 
Yapılışı:
Yarımşar bağ taze soğan, nane, dere otu ve maydanoz kıyılır. Yeşillikler 750 gram kıymanın üzerine alınır ve 6 yumurta kırılır. Bir tatlı kaşığı paket karbonat eklenen harca, kekik, kırmızı biber, karabiber ve pul biber serpilir. Tuz ve iki yemek kaşığı unla köfte harcı yoğurulur. Harçtan bir yemek kaşığı alınır ve cızırdayan yağa bırakılır. Üzerine bastırılıp köfteler ters yüz edilerek nar gibi kızartılır.
 
Et bostaniyesi sunuma hazırdır.
 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI