Malzemeler:
250 gram satır kıyması
1 adet soğan
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tutam maydanoz
Alabildiği kadar un
Yapılışı:
Rendelenen 1 soğan sıkılarak suyu çıkartılır ve 250 gram kıymanın üzerine eklenir.Birer tatlı kaşığı tuz ve karabiberle birlikte kıymanın üzerine 1 yumurta kırılarak yoğurulmaya başlanır. Köfte harcına, 1 yemek kaşığı yoğurt ve biraz kabartma tozu ekleyerek yoğurmaya devam ediyoruz. Son olarak alabildiği kadar un ekleyerek köfte harcına kıvam veriyoruz. Son olarak un serpilen zeminde kıyma undan gözükmeyene kadar iyice yoğuruyoruz. Kıvamını bulan köfte harcından parçalar kopartıp iki avuç içerisinde sıkıştırarak şekil veriyor ve kızgın yağda pişiriyoruz. Nar gibi kızaran köfteleri sıcak servis ediyoruz.
Et köftesi servise hazırdır.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN