CANLI YAYIN
MALZEMELER :
750 gram az yağlı kuzu eti
5 taze soğan
1 büyük soğan
5 köy biberi
10 domates
1 yemek kaşığı salça
Tuz
2-3 yemek kaşığı mısırözü yağı
2 yemek kaşığı tereyağı
YAPILIŞI :
İlk olarak et bir tencereye alınıp haşlanır. Diğer tarafta soğanlar ince doğranıp yağda sotelenir. Biberler ve domatesler minik küpler şeklinde doğranıp tencereye alınır. Hafifçe kavrulduktan domates salçasıyla tuz ilave edilir ve kavrulmaya devam edilir. Haşlanan etler tencereye alınıp karışımla harmanlanır. Daha sonra sotelenen etler fırın kabına alınıp üzerine tereyağı parçaları eklenir. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirilir.