Malzemeler:
1½ kilo kuzu pirzola
1 kilo bakla
1 kase et suyu
200 gram çağla
2 adet domates
1 bağ taze soğan
1 bağ maydanoz
1 adet limon
200 gram tereyağı
100 gram salça
Yapılışı:
Bir buçuk kilo kuzu pirzola haşlanır. Bir kilo kadar bakla uçları kesilip dilimlenir ve limonlu unlu suda bekletilir. Birer bağ taze soğan ve maydanoz kıyılır. 2 domates kabukları soyulup, küp küp doğranır. Haşlanan kemikli etler yağda kavurulur, limonlu unlu suyu süzülen baklalar üzerine eklenir. Üzerine bir kase ayıklanmış çağla ve 100 gram kadar salça koyulup karıştırılır. Kavrulan malzemelere doğranan domates, soğan ve maydanozlar eklenir. Malzemelerin üzerine et suyu dökülüp bir limon sıkılır, karıştırılarak pişirilir.
Etli bakla sunuma hazırdır.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN