Malzemeler:
500 gr parça et (dana güllaç)
2 su bardağı buğday
6 su bardağı su
Terbiyesi İçin:
4 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı un
Tuz
Sosu İçin:
150gr tereyağı
3 tatlı kaşığı nane
Yapılışı:
Buğday bol sıcak su ile yıkanır, et ile birlikte düdüklü tencereye konulup suyu eklendikten sonra 30dakika haşlanır. Haşlanan etler düdüklü tencereden çıkartılır. Soğuyunca didilip tekrar buğdaylara eklenerek ocağa konulur. Başka bir yerde terbiyesi için yoğurt, yumurta, un ve tuz pürüzsüzleşene kadar çırpılır. Hazırlanan terbiye, etli buğdaylara sürekli karıştırılarak eklenir (kesilmemesi için). Kaynamaya başlayınca altı kısılır ve 15 dakika daha kaynatılır. Başka bir yerde tereyağı eritilir içine nane konularak kokusu çıkana kadar kavrulur. Hazırlanan sos servis öncesi çorbanın üstüne gezdirilir.
Tarifin videosunu izlemek için TIKLAYIN!
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN