X
X

Etli Çorba tarifi

27.03.2013 Çarşamba 13:33 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Balıkesir'in yöresel tatlarından Etli Çorba tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
500 gr kemikli kuzu eti
1 su bardağı nohut
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı tereyağı
Pul biber
Aldığı kadar un
 
Yapılışı:
500 gr kemikli kuzu eti üzerini çıkmayacak kadar su ile birlikte haşlanır. Hamuru için; unun üzerine 1 yumurta kırılır ve 1 çay kaşığı tuz atılır. Azar azar su eklenerek kulak memesi kıvamında bir hamur yoğrulur. Açılan hamur katlanır ve ince şeritlere kesilir. Kesilen hamur şeritleri de küp küp doğranır. Haşlanan etler çıkartılır ve etin suyu da çorbanın pişirileceği tencereye süzgeçten geçirilerek dökülür. Etler didiklenip 1 çay kaşığı tuz ile birlikte et suyuna atılır. 1 su bardağı haşlanmış nohut eklenip kaynatılır. Kaynayan çorbaya hamurlar eklenir ve yumuşayana kadar pişirilir. Pulbiber, 2 yemek kaşığı tereyağında kızdırılıp pişen çorbanın üzerine dökülür.
 
Etli Çorba servise hazırdır.
 

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI