Malzemeler:
750 gr kuşbaşı kemikli dana eti
2 kase kurutulmuş yeşil fasulye veya taze fasulye
2 su bardağı pilavlık bulgur
2 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı acı biber salçası
1 tatlı kaşığı reyhan
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı:
Kurutulmuş yeşil fasulye kullanılacaksa akşamdan suda ıslatılır. Islatma suyu ile birlikte düdüklü tencereye alınır ve 10 – 15 dakika haşlanır.Kuru soğanlar da yemeklik doğranır. Ayrı bir düdüklü tencereye doğranmış soğanlar konur. 2yemek kaşığı tereyağı eklenir ve kavrulmaya başlanır. Üzerine domates ve biber salçası eklenir ve kavurmaya devam edilir. Üzerine kemikli kuşbaşı dana eti ilave edilir. Üzerini geçecek kadar sıcak su konur ve 1 tatlı kaşığı da tuz eklenerek düdüklü tencerenin kapağı kapatılır ve 15 dakika kaynatılır.Fasulyeler haşlanınca süzgeç yardımı ile suyu süzülür. Pilavlık bulgur yıkanır ve pişen etin içine eklenir. 1 yemek kaşığı daha tereyağı eklenir. Reyhan ve karabiber de konduktan sonra haşlanmış yeşil fasulyeler de ilave edilir ve biraz daha su eklenir. Düdüklü tencerenin kapağı kapatılır ve biraz daha pişirilir.
Etli Fasulye Bulgurlusu servise hazırdır.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN