Malzemeler:
1 ½ kg küçük kuşbaşı doğranmış sığır eti
1 adet patates1 adet kuru soğan
2 diş sarmısak1 yemek kaşığı tereyağı
3 çay kaşığı pulbiber
1 ½ çay kaşığı karabiber
Hamuru için:
1 yumurta
1 bardak su
Aldığı kadar un
Yapılışı:
Etler tencereye alınır ve suyunu salana kadar pişirilir. Hamuru için; derince bir kaba 1 yumurta kırılır ve üzerine 2 çay kaşığı tuz, 1 bardak su ilave edilir. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar un eklenerek iyice yoğrulur. Hamur; biri büyük diğeri daha küçük olacak şekilde 2 bezeye ayrılır.Kuru soğan küçük küçük doğranır. Suyunu salan etin içine 1 yemek kaşığı tereyağı ve doğranmış soğanlar eklenip pişirilir.Büyük beze alınır ve unlanan zeminde oklava ile açılır. Açılan yufka sıvıyağ ile güzelce yağlanır. Rulo şekline getirilir ve içe doğru gül gibi sarılır. Üzerine bastırılarak yassılaştırılır ve yeniden açılır. Isıya dayanıklı bir tepsinin tabanına uçları dışarıda kalacak şekilde yerleştirilir. Daha küçük olan ikinci beze de aynı şekilde açılır (Son beze üst kat olacağı için biraz daha fazla yağlanıp açılmalıdır)1 adet patates rendelenir ve suyunu çekip pişmeye devam eden ete eklenir. 2 diş sarmısak, karabiber ve pulbiber ilave edilir. Tepsiye alınmadan önce soğutulur. Et soğuduktan sonra hamurla kaplı tepsiye dökülür ve kaşığın tersi ile yayılır. Üzerine daha küçük boyda açılan diğer yufka örtülür ve dışarıdaki uçlar içeriye doğru burularak kapatılır. Üzeri sıvıyağ ile yağlanır ve önceden 200 derecede ısıtılmış fırında nar gibi kızarıncaya kadar pişirilir.
Etli Fırın Yemeği servise hazırdır.