Malzemeler:
500 gr kuzu eti
1 adet büyük boy kereviz
3 orta boy patates
3 havuç
2 yemek kaşığı un
3 çay kaşığı tuz
1 demet dereotu
Terbiyesi için:
2 yemek kaşığı un
1 adet yumurta sarısı
1 ½ Limon suyu
Yapılışı:
Kuşbaşı kuzu etleri küçültülür. Küçültülen etler düdüklü tencereye alınır ve üzerini 1 parmak geçecek kadar su eklenir ve kapağı kapatılarak pişmeye bırakılır.
1 adet büyük kerevizin kabukları soyulur ve küp küp doğranır. Limonlu suyun içinde et pişene kadar kararmaması için bekletilir. Havuç ve patatesler de soyulur ve kereviz gibi küp küp doğranır. Büyük bir çorba tenceresine; pişen et, suyu ile aktarılır ve üzerine 2 su bardağı kadar da normal su eklenir.
2 yemek kaşığı un küçük bir kasede biraz su ile çırpılır ve tencereye eklenir. Üzerine küp küp doğranan malzemeler konur. Çorba pişip biraz ılındıktan sonra yumurta sarısına limon suyu eklenip çırpılır ve terbiyesi yapılır. Üzerine biraz zeytinyağı, 2 çay kaşığı tuz ve kıyılmış dereotu serpilir. Arzuya göre taze kereviz yaprağı da üzerine konabilir.
Etli Kereviz Çorbası servise hazırdır.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN