Malzemeler:
1 ½ kg ıspanak
2 parça kuzu incik
2 su bardağı nohut
3 su bardağı pirinç
2 çay kaşığı karabiber
3 yemek kaşığı tereyağı
Üzeri için;
1 kase yoğurt
3 diş sarımsak
Yapılışı:
Kuzu incik etleri ve akşamdan ıslatılmış nohutlar düdükli tencerede haşlanır. Ispanakların sadece sap kısımları doğranır. Haşlanan etler, nohutlar ve et suyu ayrı kaplara alınır. Kuzu incik etleri didiklenir ve 1 çay kaşığı karabiberle harmanlanır. 3 su bardağı pirinç yıkanıp süzülür. Derince bir tencerenin içine ıspanak saplarının yarısı döşenir. Ispanak saplarının üzerine pirincin, nohutun ve etin bir kısmı kat kat yerleştilir. Tüm malzemeler bitene kadar bu şekilde kat kat tencereye yerleştirilir. Pilavın üzerine 3 yemek kaşığı tereyağı atılır. 1 kase et suyu ve biraz da sıcak su dökülen pilav pişirilir. 1 kase yoğurt 3 diş sarımsakla karıştırılır. Pişen pilav servis tabağına alınır ve üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür.
Etli Nohutlu Ispanaklı Pilav servise hazırdır.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN