X
X

Etli Tarcana Tarifi

25.03.2014 Salı 14:30 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Malatya'nın yöresel tatlarından Etli Tarcana tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
1.5 kg kuşbaşı et
1 su bardağı et
Yarım su bardağı kuru üzüm
5-6 kuru kayısı
4-5 kuru incir
2 yemek kaşığı bal
2 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı köri
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 soğan
Yarım su bardağı yağ
Tuz, karabiber

Yapılışı:
Tencere iyice ısıtılıp içine et alınır. Et suyunu bırakıp çekene kadar kapağı kapalı olarak pişirilir. Yağ ve yemeklik doğranmış soğan eklenip karıştırıldıktan sonra kavrulur. Kuru kayısı ve incirler 2-3 parçaya kesilir. Haşlanıp kabukları çıkartılmış bademlerle birlikte kayısı ve incirler eklenir. İyice karıştırdıktan sonra üzerine 1 su bardağı su eklenir. 5-10 dakika geçtikten sonra bal ve sirke eklenir. Yemek ocaktan alınmadan önce tuz, karabiber, pulbiber ve köri eklenir. (Yemeğin suyu az ise 1 su bardağı sıcak su eklenebilir.)


MUTFAĞIM VİDEOLARI