Malzemeler:
1 kg taze asma yaprağı
300 gr kuşbaşı kuzu eti
1 su bardağı pirinç
4-5 adet kemik
2 adet soğan
1 tutam dereotu
1 tutam taze nane
1 tutam maydanoz
1 çay kaşığı karabiber
Yapılışı:
Asma yaprakları yumuşayana kadar haşlanır. Dereotu, taze nane ve maydanoz kıyılır. Soğanlar iri iri doğranır. Kuşbaşı kuzu etleri yıkanmış 1 su bardağı pirinç, doğranan yeşillikler, soğanlar, yarım çay bardağı zeytinyağı, 1’er çay kaşığı tuz ve karabiberle karıştırılır. Kemikler sarmanın pişeceği tencereye döşenir. Haşlanan asma yaprakları süzülür, 2-3 parçaya ayrılıp etli içle küçük küçük sarılıp kemiklerin üzerine dizilir. Sarmaların üzerine tabak kapatılır, tuz serpilip zeytinyağı gezdirilir ve bir büyük bardak su dökülüp pişmeye bırakılır.
Etli Yaprak Sarması servise hazırdır.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN