Malzemeler:
700 gr evelik yaprağı
300 gr kıyma
2 su bardağı bulgur
½ demet maydanoz
½ demet dereotu
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı kekik
Yoğurt
Yapılışı:
2 su bardağı bulgura 1 yemek kaşığı tuz atılır ve 2 bardak sıcak su ile ıslatılır. Evelik yaprakları kaynar suda 1-2 dakika bekletilir ve süzülür. Maydanoz ve dereotu ince ince kıyılır. Islatılan bulgura 300 gr kıyma ve yeşillikler eklenir. 1’er tatlı kaşığı pul biber, karabiber, nane, kimyon ve kekik serpilip iç harç yoğrulur ve özleştirilir. Evelik yapraklarının orta kısımları çıkartılır. Yapraklar iç harçla birlikte muska şeklinde katlanıp tencereye dizilir. 1 silme tatlı kaşığı tuz atılıp sarmaların üzerine çıkmayacak kadar su dökülür. Ters çevrilmiş bir tabak yerleştirili pişirilir. Yoğurtla sunulur.
Evelik Sarması servise hazırdır.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN