Malzemeler:
300 gr nohut
½ kg sivri biber
250 gr çarliston biber
3 sap taze soğan
3-4 demet maydanoz
1 tatlı kaşığı kimyon
2 yemek kaşığı kişniş
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
Lavaş ekmeği
Salatası için:
4 yemek kaşığı tahin
3 adet domates
3 adet sivribiber
4 diş sarımsak
Üzeri için:
2 yemek kaşığı tahin
2 yemek kaşığı yoğurt
Yapılışı:
Nohutlar akşamdan az suyla ıslatılır. Yarım kilo sivri biber, 250 gram çarliston biber, 3 sap taze soğan ve 3-4 demet maydanoz yıkanır ve suları iyice alınır. Tüm yeşillikler küçük doğranır. Nohutlar doğrayıcıdan geçirilir, yeşilliklerle birlikte birkaç kez çekilir. Temiz bir havluyla karışımın suyu alınır. 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı kimyon, 2 yemek kaşığı kişniş, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı pul biber ilave edilir ve karıştırılır. Malzemeden ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak tombul köfteler hazırlanır, kızgın yağda kızartılır. Salatası için; 3 adet domates, 3 adet sivribiber, 4 diş sarımsak küçük küçük doğranır, üzerine 4 yemek kaşığı tahin gezdirilir ve karıştırılır.Kızaran köfteler, lavaş ekmeğinin üzerine çıkarılır, üzerine 2 yemek kaşığı tahinve 2 yemek kaşığı yoğurtla hazırlanan sos gezdirilir. Salatası ve lavaş ekmeklerle sunulur.Falafel, servise hazırdır.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN