Malzemeler:
½ Kilo kuru fasulye
Kuru yufka
1 Adet orta boy kuru soğan
1 Yemek kaşığı domates salçası
Sıvı yağ
Yapılışı:
1 adet orta boy kuru soğanı yemeklik doğrayıp, sıvı yağ ile kavurun. Soğanlar pembeleşince 1 yemek kaşığı domates salçasını ekleyip kavurmaya devam edin. Önceden haşladığınız yarım kilo kuru fasulyeyi tencereye ilave edin. 2 bardak su ve damak zevkinize göre tuzunu ekleyin. Suyunu çekene kadar 15 dakika pişirdikten sonra, fasulyeleri soğumaya bırakın. Kuru yufkaları, su dolu bir tepside ıslatıp, önceden yağladığınız fırın tepsisinin tabanını kaplayacak şekilde dizin. Üzerine birkaç damla sıvı yağ gezdirip ıslattığınız kuru yufkaları bir kat daha dizin. Üzerine pişirdiğiniz kuru fasulyenin yarısını ekleyip, kuru yufkalarla üzerini örtün. Fasulyenin geri kalanını da yufkaların üzerine döküp, tekrar kuru yufkalar ile üzerini kapatın. Üzerine sıvı yağ sürüp, 200 dereceye ısıtılmış fırına verin.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN