X
X

Fasulye Diblesi tarifi

10.01.2013 Perşembe 10:08 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Trabzon'un yöresel tatlarından Fasulye Diblesi tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
1 kilo taze fasulye
3 adet soğan
1 adet domates
1 kase pirinç
1 kase su
1 yemek kaşığı tereyağı
2 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
 
Yapılışı:
3 adet soğan küp küp doğranarak tereyağında kavrulurken üzerine 1 domates kabukları soyulup rendelenir. Kavrulan soğanlara 1 kase de pirinç eklenir. Baharatları serpilen kavrulmuş malzeme doğrayıp tencereye koyduğumuz taze fasulyelerin üzerine aktarılır. 2 tatlı kaşığı tuz ve üzerini örtecek kadar su eklenerek fasulyelerin kapağı kapatılarak pişirilir.
 
Fasulye diblesi sunuma hazırdır.
 

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI