Malzemeler:
Fasulye yaprağı
1 ½ kase yarma (kırık buğday)
½ kase orta bulgur
6 adet soğan
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağı sıvıyağ
4 kase yoğurt
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı erik ekşisi
Yapılışı:
Derin bir kaba 1 buçuk kase yarma ve yarım kase bulgur alınır. Üzerine 1 çay kaşığı tuz serpilir ve 1 çay bardağı ılık suyla ıslatılıp kabarması için dinlendirilir. 6 adet soğan yemeklik doğranır.2 yemek kaşığı tereyağı ve 1 çay bardağı sıvıyağda kavrulur. Dinlendirilen iç ılık suyla hamur gibi yoğrulur. Fasulye yapraklarına sarılır. Sarmalar tencerereye sıra sıra dizilir, katların arasına bir tutam taze fasulye konulabilir. Yemeğin üzerini geçmeyecek kadar su konulup biraz tuz serpilir. Üzerine tabak kapatılır. Yaklaşık 20-25 dakika pişirilir.
Sosu için; büyük bir tencere alınır. İçine 4 kase yoğurt, 2 yemek kaşığı un eklenip iyice çırpılır. 5 kase oda sıcaklığında su dökülür. Devamlı karıştırılarak kaynatılır. Kaynamaya başlayan ayranlı sosa 1 yemek kaşığı erik ekşisi ilave edilir.
Pişen sarmalar süzülüp sudan geçirilir. Ayranlı sosun içine atılıp bir taşım daha kaynatılır. Pişen yemek derin bir servis kabına alınır ve üzerine kavrulmuş soğanlar eklenir.
Fasulye Yaprağı Sarması servise hazırdır.