Hamuru için:
3 kase mısır unu
1 tatlı kaşığı tuz
Su
Yapılışı:
Soğanlar küçük küçük doğranır ve pembeleşene kadar kavrulur. Ispanaklar iyice yıkandıktan sonra küçük küçük doğranır ve kavrulan soğanlara ilave edilir. Kısık ateşte biraz sotelendikten sonra önceden haşlanmış kuru fasulyeler eklenir. Hamuru için; Mısır unu derince bir kaba alınır ve üzerine yavaş yavaş ılık su ilave edilip sulu kıvamlı bir hamur elde edene kadar tuzu da eklenip yoğrulur. Fırın tepsisi yağlanır ve hazırlanan hamurun yarısı ile kaplanır. Kavrulan iç harç yerleştirilir ve üstü hamurun diğer yarısı ile kapatılır. Fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
Fasulyeli Mısır Ekmeği servise hazırdır.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN