Malzemeler:
500 gr beyaz peynir
6 orta boy patates
1 çay kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı karabiber
Hamuru için:
2 kase un
1 çay kaşığı tuz
Yapılışı:
Patatesleri iri iri doğranır ve üzerini geçneyecek kadar sıcak su ilave edilip haşlanır.İki kase una bir çay kaşığı tuz ilave edilip azar azar ılık su eklenerek hamur yoğrulur. Hamur iki eşit bezeye ayrılır. İlk beze unlu zeminde tepsi büyüküğünde açılır. Kahve fincanının ağzı ile hamurun üzerine hafifçe bastırılıp iç harcın koyulacağı yerler belirlenir.Haşlanan patateslerin suyu süzülür ve çatalla ezilir. 1 çay kaşığı pulbiber ve 1 çay kaşığı karabiber ilave edilir. 500 gr beyaz peynir de eklenerek iç harç iyice harmanlanır. Patatesli ve peynirli iç, fincanın ağzı ile oluşturulan dairelerin ortasına yerleştirilir. Hamurun ikinci bezesi de tepsi büyüklüğünde açılıp, üzerine iç yerleştirilen hamurun üzerine kapatılır. Hamurun patates ve peynirli iç yerleştirilen kısımları fincanla kesilir. Tencerede bol sıvıyağ kızdırılır ve börekler kızartılır.
Fincan Böreği servise hazırdır.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN