X
X

Fındıklı Burma Baklava tarifi

08.03.2013 Cuma 11:10 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Rize'nin yöresel tatlarından Fındıklı Burma Baklava tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
300 gram fındık
1 bardak süt
3 yemek kaşığı yoğurt
1 adet yumurta
½ çay bardağı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
250 gram tereyağı
125 gram margarin
Aldığı kadar un
Şerbeti için:
3 su bardağı şeker
6 su bardağı su
¼ limon
 
Yapılışı:
Bir bardak süt ve 3 yemek kaşığı yoğurt karıştırılır. 1 yumurta kırılarak, yoğurt ve süte eklenir. Aldığı kadar un eklenen hamur harcı yoğrulmadan önce yarın çay bardağı sirke ve 1 tatlı kaşığı tuz katılır.Hamur yoğurularak istenen kıvama gelince bezelere ayırılır ve dinlendirilir. 300 gram fındık rondoda çekilerek öğütülür. Dinlenen beze açılarak incecik yufka haline getirilir ve ortadan ikiye kesilir. Kesilen yarın yufkanın ucu ince oklavaya sarılır ve kalan kısmına fındık serpilerek oklavaya sarılır. Oklavada büzülen içi fındıklı baklava oklavadan çıkartılarak dilimlenir ve tepsiye dizilir. Diğer bezelere de aynı işlem uygulanarak baklavalar hazırlanır. 250 gram tereyağı ve yarın paket margarin eritilir ve tepsiye dizilen burma baklavaların  üzerine dökülüp, fırında pişirilir. Üç bardak şekere, 6 bardak su eklenerek şerbet kaynatılır. Şerbete limon damlatılır ve kaynatılır. Fırında pişen baklavalar çıkartılır ve kaynayan şerbet üzerine dökülür.
 
Fındıklı burma baklava sunuma hazırdır.
 

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI