X
X

Fındıklı Ev Baklavası tarifi (Trabzon)

11.12.2012 Salı 10:24 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Trabzon'un yöresel tatlarından Fındıklı Ev Baklavası tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
4 ölçek un
1 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı su
2 yemek kaşığı tereyağı
1 paket kabartma tozu
1 tutam tuz
 
Şerbet Malzemeleri:
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
 
Yapılışı:
Şeker, su ve 1 tatlı kaşığı limon suyu tencerede kaynatılarak şerbet hazırlanır. 4 yemek kaşığı dolusu un, 1 yumurta, 1 su bardağı yoğurt ve 1 çay bardağı su ile yoğrularak kulak memesi kıvamına getirilir. Hamur daha sonra nişastalı tabakta bir süre dinlendirilir. Hamurlar merdaneyle açılır yufka haline getirilir. Açılan iki yufka üst üste koyularak üzerine dövülmüş fındıkla kaplanarak sarılır ve rulo haine getirilir. Tepsiye yerleştirilen ve dilimlenen baklavaların üzerine eritilmiş tereyağı ve sıvı yağ karışımını döküldükten sonra 100 derece ısıtılmış fırında pişirilir. Üzeri çıtır çıtır pişen baklavalar fırından çıkartılarak üzerine şerbet dökülerek servis edilir.
 
Afiyet olsun...
 

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI