Malzemeler:
1 kg un
2 adet yumurta
1 çay bardağı süt
1 yemek kaşığı sıvıyağ
500 gr lor
300 gr tereyağı
1 adet kuru soğan
Yapılışı:
1 kg unun üzerine 2 yumurta kırılır, 1 silme tatlı kaşığı tuz ve 1 çay bardağı süt dökülür. Azar azar suyla birlikte ele yapışmayan bir kıvam alana kadar yoğrulup 2 bezeye ayrılır. 300 gr tereyağı ağır ateşte eritilir. İki beze de açılıp büyük kare parçalara kesilir. Hamurlar biraz sıvıyağ dökülen kaynar suda makarna gibi haşlanır. Hamurlar süzülüp soğuk sudan geçirilir. Fırın tepsisi hamurların bir kısmı ile kaplanıp tereyağı dökülür. Lorla kaplanıp hamurlarla ikinci katı hazırlanır. Tekrar yağlanıp lorla kaplanır ve kalan hamurlar tepsiye alınır ve üzerine tereyağı gezdirilir. 180 derecedeki fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. 1 adet kuru soğan piyazlık doğranıp kavrulur ve hangelin üzerine dökülür.
Fırın Hangeli servise hazırdır.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN