1 Kilo kemikli dana eti yıkanıp, üzerini geçecek kadar su ile düdüklü tencerede pişirilir. Daha sonra ocaktan alıp soğuması için suyun altına tutulur ve kapağı açılır.Etler tencereden alınır ve cam bir fırın tepsisine yerleştirtirilir. Et suyunun olduğu düdüklü tencereye, 4 adet patates elma dilim şeklinde doğranır. Bir tülbentin içine defne yaprakları, fesleğen ve pul biber eklenir ve tülbent sıkı sıkı bağlanarak bohça elde edilir. Tülbente sarılan baharat bohçası ile birlikte patatesler haşlanmaya bırakılır. Patatesler de haşlanınca, etlerin olduğu fırın tepsisine dizilir. Ayrı bir kapta 2 yemek kaşığı biber salçasının üzerine, düdüklü tenceredeki et suyundan eklenerek iyice karıştırılır ve fırın teppsisindeki malzemelerin üzerine dökülür. Üzerine bir miktar daha et suyu gezdirilir ve fırında üzerini kurutmadan pişirilir.