Malzemeler:
1 kg çiğ burma kadayıf
750 gr tereyağı
1/2 kg antep fıstığı
Şerbeti için:
1 kg toz şeker
2 bardak su
Yapılışı:
1 kg toz şeker, 2 bardak su ile minik bir tencerede yavaş yavaş kaynatılır ve koyu kıvamlı bir şerbet elde edilir. Küçük bir tavada yarım kilo tereyağı eritilir.Kadayıf ince uzun bir şerit şeklinde masaya serilir ve uçlarındaki sert kısımlar kopartılır. Kadayıflar, eritilen tereyağı ile üzerine bastırılarak yağlanır. Şerit gibi dizilen kadayıfın üzerine bolca fıstık dökülür. Kadayıf, bir ucundan tutulur ve burarak sarılıp, tabanı katı tereyağı ile yağlanmış tepsinin ortasına yerleştirilir.İkinci parça için, kadayıf tekrar şerit gibi yerleştirilir ve aynı işlemler tekrarlanır. Hazırlanan rulo, tepside diğer burmanın etrafına gül böreğinde olduğu gibi sarılır. Tepsinin tamamı dolana kadar kadayıflar sarılır ve tepsiye yerleştirilir. 250 gr tereyağı daha eritilir ve daha önceden eritilmiş tereyağının geri kalan kısmı ile birlikte tamamı kadayıfların üzerine gezdirilir.. Kadayıf ocakta kızarana kadar pişirilir. Tepsinin üzerine kapatılan büyük bir kapak yardımı ile tatlının yağı süzülür ve kadayıf ters çevrilir. Süzdürülen yağ tekrar üzerine gezdirilir ve diğer tarafı da kızartılıp ocaktan alınır. Tatlının yağı tekrar süzülür ve soğuması için beklemeden sıcak şerbet üzerine gezdirilir.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN