Malzemeler:
500 gram fındık
1 adet yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 çay kaşığı karbonat
1 yemek kaşığı elma sirkesi
Aldığı kadar un
Şerbeti için:
2 su bardağı şeker
2 bardak su
¼ limon
Yapılışı:
İki su bardağı şeker, iki bardak su ve çeyrek limonun suyu ile şerbet kaynatılır. Kırılan bir yumurtanın üzerine bir yemek kaşığı sirke koyulur, üzerine 1 çay bardağı yoğurt, yarım çay bardağı sıvı yağ ve 1 çay kaşığı karbonat eklenir. Hamur harcının üzerine biraz deniz tuzu serpilir ve aldığı kadar unla yoğurulur. Hamuru açmak için masaya ve tepsiye un serpilir. Hamur yuvarlanıp küçük küçük dilimlenir ve üzerine kağıt havlu serilerek tepside dinlendirilir.
Ceviz büyüklüğünde yuvarlanan hamur dilimleri unlanarak açılır. Üzerine çekilmiş fındık serpilir, kenarları katlanır. Ortadan dikdörtgen şeklinde katlanan içi fındıklı yufka ortasından sıkıştırılarak fiyonk şekli verilir. Isıtlan bo sıvı yağda fiyonk şeklindeki yufkalar kızartılır ve şerbete bırakılır. Şerbetini çeken tatlılar servis tabağına alınır ve üzerine fındık serpilir.
Fiyonk tatlısı sunuma hazırdır.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN