Malzemeler:
500 gr. kuzu kıyma
2 kg. domates
2 adet acı kırmızı biber
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı karabiber
Yapılışı:
2 adet acı kırmızı biberin çekirdekleri çıkartılır ve küçük küçük kıyılır. 1 adet kuru soğan yemeklik doğranır. Soğan ve biberler kıymanın üzerine eklenir. 1 yemek kaşığı domates salçası, 1’er silme tatlı kaşığı pulbiber, karabiber ve 1 çay kaşığı tuz eklenip kıyma yoğrulur.
Domateslere; sap kısmı aşağıda kalacak şekilde 3- 4 kesik atılır. Domateslerin araları kıymalı harçla doldurulur. 1 çay bardağı zeytinyağı ve su gezdirilip pişirilir.
Frenk Tavası servise hazırdır.