X
X

Funiyka Tatlısı Tarifi

14.03.2014 Cuma 12:51 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Bursa'nın yöresel tatlarından Funiyka Tatlısı tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
Hamuru için:
2 yumurta 
1 su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ 
50 gr margarin veya tereyağı
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya 
Aldığ kadar un

Muhallebisi için:
1 lt süt
2 yumurta
1 su bardağı şeker
6 çorba kaşığı un
2 paket vanilya
50 gr margarin 

Üzeri için: Kıyılmış ceviz

Yapılışı:
Krema için tüm malzeme derin bir tencereye alınıp karıştırılarak pişirilir. Soğuması için kenara alınır. Oda sıcalığındaki tereyağı ve yoğurt derin bir kapta karıştırılır. Hamur için bütün malzemeler eklenip yoğurularak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir.  Hamur 15 dakika dinlendirilir. Hamur 3 eşit parçaya bölünüp her bir parça 2 cm kalınlığında açılır. Hamurlar 3 cm genişliğinde şeritler şeklinde kesilir. Hamurlar yağlanmış külah şeklindeki kalıplara sarılır. Önceden ısıtılmış 170 derecelik sıcak fırında çok kızartmamak şartıyla pişirilir. Fırında çıkar çıkmaz soğumasını beklemeden külahlar kalıplardan çıkartılır. Soğumuş krema ile külahların içi doldurulur. Üzerleri ceviz ile süslenip servis yapılır. 


MUTFAĞIM VİDEOLARI