Malzemeler:
1 adet bal kabağı
1½ büyük bardak şeker
1 büyük bardak süt
1 su bardağı ceviz içi
Yapılışı:
Kabak parçalarını önce boylamasına kesilir ardından küçük parçalara ayrılır. Bir büyük bardak suyu tencereye dökülür. Düdüklü tencerenin kapağı kilitlemeden kapatılır.
Şerbeti için bir buçuk bardak şekerin ardından tencereye bir bardak da süt ilave edilir. Diğer yandan üzeri için cevizler ufalanır. Dumanı üstünde şekerli süt kabakların üzerine dökülür. Yumuşayan balkabakları blenderla iyice çekilir ve püre haline getirilir. Kabaklar cam bir fırın tepsisine dökülür ve üzeri bir kaşıkla düzlenir. Şekerli sütüyle pişip püre yapılan kabak gallesi cevizlerle süslenerek servis edilir.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN