X
X

Galacoş tarifi

11.04.2012 Çarşamba 10:33 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Bayburt'un yöresel tatlarından Galacoş'un tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
1/2 kg kıyma
3 su bardağı Yeşil mercimek
15 Yemek kaşığı süzme yoğurt
2 adet tırnaklı pide
1 kuru soğan
6,5 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı domates salçası
 
Yapılışı:
Bir gün önceden alınan 2 adet tırnaklı pide, yufka, ekmek ya da herhangi bir pide küp küp doğranır ve ayrı bir cam kaba alınır. Ekmekler üzerine sıcak su serpilip, fırına alınır. 1 kuru soğan yemeklik doğranıp, tereyağında kavrulur. Yarım kilo kıyma tencereye alınır. Kavrulan kıymalara 2 yemek kaşığı salça eklenip, kokusu gidinceye dek kavrulmaya devam edilir. Salçanın kokusu çıkınca haşlanmış yeşil mercimek ve tuz harca eklenir. Pişmeye yakın, karabiber, pul biber eklenerek ocağın altı kapanır.Ayrı bir tavaya tereyağı alınır ve eritilir. Fırındaki ekmekler yumuşayınca tereyağı üzerine dökülür ve tekrar fırına verilir.15 yemek kaşığı  süzme yoğurt 1 su bardağı su ile çırpılır. Fırındaki ekmekler çıkarılıp, üzerine seyreltilen yoğurt ve kıymalı iç harç yerleştirilir.Yemeğimiz servise hazırdır.
 

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI