Malzemeler:
1 kg pazı
5 adet domates
5 adet çarliston biber
4 adet soğan
2 adet patates
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 çay bardağı zeytinyağı
3 adet salamura hamsi
Mısır unu
Yapılışı:
Pazılar doğranmak üzere kesme tahtasına kıyılır ve yoğurma kabına alınır. Soğanlar küp küp doğranır, yoğurma kabında pazılara eklenir. Yeşil biberler ve soyulan domatesler de doğranarak kaba aktarılır. Patatesler de küp doğranarak kaba alınır. Hamsiler yıkanarak tuzlu suları salınır ve rondoda çekilir. Çekilen hamsiler yoğurma kabına alınır. Birer kaşık domates ve biber salçası eklenir. 1,5 yemek kaşığı tuz ve isteğe bağlı miktarda zeytinyağı eklenen karışım güzelce yoğrulur.
Garhanaya bir avuç mısır unu eklenerek harca iyice yedirilir. Ara ara kıvama göre mısır unu eklenir. Ocağa alınan derin yanmaz bir tavaya yağ gezdirilir. Garhananın tüm harcı tavaya alınır. Garhanana ağır ateşte kavrulmaya bırakılır. Yaklaşık 50 dakika ağır ateşte kavrulan Garhana, lapamsı kıvama geldiğinde servise hazırdır.