Malzemeler:
1 paket baklavalık yufka
150 gr dana kıyma
4 adet patates
1 adet kuru soğan
1 tutam karabiber
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Yapılışı:
1 adet kuru soğan yemeklik doğranıp sıvı yağ ile diriliğini kaybedene kadar kavrulur. Kıyma ilave edilip rengi dönene kadar sotelenir. Rendelenmiş patates eklenir. biraz daha kavrulup 1 tutam karabiber ve tuz serpilip soğumaya bırakılır. 2 yemek kaşığı tereyağı, 2 yemek kaşığı sıvı yağ ile eritilir, biraz su ile karıştırılır. 4 adet baklavalık yufka araları yağlanarak üst üste serilir. Kıymalı patatesli iç yerleştilip katlanır ve üçgen dilimlere kesilir. Kalan yufkalalr da aynı şekilde hazırlanır. Börekler yağlanmış tepsiye dizilir. Üzerleri de yağlanıp ortalama 180 derecede ısıtılmış fırında kızaranana kadar pişirilir.
Gazel Böreği servise hazırdır.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN