Malzemeler:
1 kase ceviz
Hamuru için:
2 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı soda
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı sirke
¼ limon
Aldığı kadar un
Şerbeti için:
4 su bardağı şeker
4 bardak su
½ limon
Üzeri için:
1 kase antep fıstığı
2 çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı margarin
Yapılışı:
Baklava hamuru için aldığı kadar una iki yumurta, bir paket kabartma tozu, birer çay bardağı yoğurt, soda ve sıvı yağ ile bir tatlı kaşığı sirke ve çeyrek limonun suyu karıştırılıp iyice yoğurulur. İstenen kıvama gelen hamur bezelere bölünüp un serpilen tepsiye dizilerek dinlendirilir. Baklavanın şerbeti için dört su bardağı şeker dört bardak su ile kaynatılır ve yarım limon sıkılır. Dinlenen hamurlar nişasta serpilerek incecik açılır. Oklavaya sarılıp büzülen yufka, büyükçe bir kağıdın üzerine açılarak oklavadan ayırılır. Diğer bezelerde aynı şekilde açılıp bir kağıdın üzerine yerleştirilir. Kağıdın üzerinde dinlenen yufkaya ceviz serpilir. Kağıt iki ucundan tutularak yufka sarılır ve dilimlenir. 2 çay bardağı sıvı yağ,2 yemek kaşığı tereyağ ve 1 yemek kaşığı margarin karıştırılıp kızdırılır. Kızgın yağın üzerindeki köpüğü alınır. Dilimlenen baklavalar tepsiye dökülüp üzeri yağlanır ve fırında pişirilir. Şerbet pişen baklavanın üzerine dökülür. Servis tabağına alınan baklavanıkilmiş bir kase antep fıstığı serpilir.
Gazete baklavası sunuma hazırdır.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN