X
X

Geleli Kebabı tarifi

20.06.2012 Çarşamba 11:02 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Malatya'nın yöresel tatlarından Geleli Kebabı'nın tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:

1 kg kuşbaşı dana bonfile
6 adet patlıcan
3 adet kırmızı biber
5 adet çarliston biber
1 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı
2 diş sarımsak
1 adet domates
Yapılışı:
6 adet patlıcan közlenir, ince kıyılır. 1 kilo kuşbaşı dana bonfile, 1 çay bardağı suyla birlikte sotelenir, suyunu çekince 1 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı ilave edilir. 3 adet kırmızı biber ve 5 adet çarliston biber küçük küçük doğranır, birlikte zeytinyağında kavrulur. 2 diş sarımsak ezilip bir fırın tepsisine alınır. Üzerine közlenmiş patlıcanlar yayılır, kavrulan biberler de bir sıra olacak şekilde patlıcanların üzerine dizilir, en üste etler alınır, domates dilimleri ve sivribiberle süslenir, 200 derecede 10 dakika fırınlanır.
Geleli Kebabı, servise hazırdır.
 



MUTFAĞIM VİDEOLARI