CANLI YAYIN
Malzemeler:
1 ½ su bardağı kuyruk yağı
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı badem
2 çay kaşığı kabartma tozu
Aldığı kadar un
Yapılışı:
1 buçuk su bardağı eritilmiş kuyruk yağı, 1 bardak sıvı yağ, 1 bardak pudra şekeri özleştirilip aldığı kadar un ve 2 çay kaşığı kabartma tozu eklenerek toparlanana kadar yoğrulur. Hamurlar limon büyüklüğünde yuvarlanıp tepsiye dizilir. Hamurların üzerine bademler yerleştirilir. Kurabiye hamurları 150 derecede ısıtılmış fırında üzeri çatlayana kadar pişirilir.
Gelin Kurabiyesi servise hazırdır.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN