Malzemeler:
250 gram yeşil fasulye
250 gram yoğurt
1 su bardağı gendime (buğday)
2 adet domates
1 adet soğan
1 tutam maydanoz
1 tutam dereotu
1 tutam nane
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı sıvıyağ
Yapılışı:
Küp küp kesilen 1 adet soğan, 1 yemek kaşığı sıvı yağda eritilen 1 yemek kaşığı tereyağının bulunduğu tavada kavurulur. 2 adet domates ve 1 adet yeşil biber doğranarak soğanla kavurulur. 250 gram kesilmiş fasulyeler de tavada diğer malzemelerle iyice kavurulur. Kavurulan malzemelerin üzerine yeteri kadar kaynar su dökülerek pişirme işlemine başlanır. Kaynayan tencereye 1 su bardağı Gendime (buğday) eklenerek karıştırılır. Yemeğe bir tutam da tuz eklendikten sonra ince kıyım 1’er tutam maydanoz, dereotu eklenir. Su ekleyerek ayran haline getirdiğimiz 250 gram yoğurdu kesilmeyecek şeklde azar azar çorbaya eklenir. Çorba piştikten sonra üzerine nane serpilerek servis edilir.